Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Letonia va dona R. Moldova…

Letonia va dona R. Moldova 165 600 doze de vaccin Astra Zeneca

Foto: Digi 24

Guvernul Letoniei a decis joi, 8 iulie, să doneze R. Moldova un nou lot de vaccin împotriva Covid-19. Donația anunțată constituie 165 500 doze de vaccin Astra Zeneca. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Letoniei în R. Moldova.

„În conformitate cu sprijinul Letoniei continuu acordat țărilor Parteneriatului estic, Moldova urmează să primească vaccinuri Vaxzevria ca parte a primului pachet de donații din Letonia către țările partenere, pe bază bilaterală. În această săptămână, guvernul Letoniei a luat o decizie de a dona 165 600 de doze de vaccin în cinci țări: Moldova, Georgia, Albania, Muntenegru și Kenya. Destinatarii vaccinurilor au fost selectați ținând seama de prioritățile politicii externe ale Letoniei, inclusiv sprijinirea stabilității și promovarea cooperării cu țările din regiunea vecină”, se menționează în mesaj.

La 11 iunie curent, în R. Moldova a ajuns un lot de 100 800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, drept ajutor umanitar din partea României.

Pe 7 mai, R. Moldova a recepționat un alt lot de 100 800 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României. 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.