Imagini video EXCLUSIVE de la aniversarea Mitropolitului Vladimir

La aniversarea celor 65 de ani, Înaltpreasfințitul Vladimir, mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a primit oaspeți de rang înalt la sediul Mitropoliei. Un discurs de felicitare a ținut și președintele țării, Igor Dodon. Acesta a declarat că președinții anteriori au reușit să ofere feței bisericești toate distincțiile de stat ale R. Moldova, de aceea nu poate să-i ofere decât prietenia sa și sprijinul  în toate inițiativele sale. 

„Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zi de zi, deoarece fără credința noastră ortodoxă, care este pilonul statalității, R. Moldova nu ar avea viitor. Dvs. știți poziția mea, destul de ferm ce ține de susținerea bisericii. Eu voi fi tot timpul alături de acele bune începuturi pe care dvs le lansați. Vreau să vă urez succese în multiplele inițiative pe care vreți să le implementați în timpul apropiat. Eu, personal, echipa mea, noi vă vom susține cu tot ce ne este în puteri. Așa s-a întâmplat că președinții de până acum v-au înmânat toate distincțiile de stat, nimic nu mi-au lăsat. A rămas doar situația că dle și Înaltpreasfințit Mitropolit, să știți că eu sunt prietenul dvs și aveți prietenia mea. Cu ce vă pot fi de ajutor, eu voi fi alături de dvs, de biserica noastră ortodoxă. La mulți ani!”, a fost urarea șefului statului.

Printre oaspeții mitropolitului se numără bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi, ex-președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean și fostul ambasador al R. Moldova în F. Rusă, Dumitru Braghiș.

În interiorul instituției bisericești a avut loc un serviciu divin, au răsunat cântece bisericești, iar oaspeții au fost serviți cu gustări de post, pe masă însă nu au lipsit creveții și peștele, șampania și vinul. 

În timpul Postului Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sântămăriei, care durează două săptămână, între 1/14-15/27 august (stil vechi și stil nou), „biserica recomandă credincioșilor înfrânarea și îi îndeamnă la rugăciune și fapte bune”, scrie într-un articol al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Astăzi, Mitropolitul Vladimir a ciocnit pahare de șampanie cu actualul șef al statului, dar și foștii președinți ai țării.

Majoritatea oaspeților nu s-au reținut mult la sediul Mitropoliei și au plecat la scurt timp după ce l-au felicitat pe Mitropolitul Vladimir cu aniversarea zilei de naștere.

Zilele trecute o altă față bisericească a marcat ziua de naștere. Arhimandritul Nicolae, duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea din capitală a dat o petrecere într-un local de lux din Chișinău, la care au participat circa 450 de persoane.

Citiți și:

MITROPOLIT de MILIOANE: ÎPS Vladimir: fondator de firme, arendaş la „Moldsilva”, cu casă de vacanţă în pădure şi apartament de lux

[FOTO, DOC] Mitropolitul de milioane (II): Casa de lux şi femeia din spatele ÎPS Vladimir

(POZE NOI) Dezmățul Mitropolitului Vladimir, cel care-l susține pe socialistul Dodon

(doc) Mitropolitul Vladimir, dat afară din pădure şi trimis la Procuratură


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

8 comentarii

 1. Popa Duhu dela Mânăstirea Căpriana

  E mafia popilor vladimiriști kiriliști dondoniști putiniști ocupanți teroriști !
  Numai prin educație, populația noastră se va ridica spre Re-Unirea cu România.
  Căt va mai fi proastă ca noaptea și prostită de bună voie,
  ne vom bălăci în marasmul dondonist !

 2. Marina

  Nu este de competentă nimănui sa judecam ce fac preoții,e un păcat mare care îl Fcm,in fata lui Dumnezeu suntem toti egali fie preoți,profesori,parlamentari etc toti suntem oameni si toti suntem păcătoși.A fi preot nu inseamna a nu păcătui!Doar unul Domnul e curat in tot!fiecare va Răspunde in fata lui la vremea judecății!

 3. Paulică*

  Da unde-i nepoțica blondă a preasfințitului? A uitat de aniversarea unchiului preaiubit?
  Ah, tineretul ăsta! Dispare atunci, când bâtrânii au cea mai mare nevoie de el!

 4. Traian Harașosfetiuc

  Nepoțica blondă a trecut în ilegalitate! Când preasfințitul va avea nevoie
  s-o împărtășească va intra prin ușa din spate!

 5. Academic

  Așa masă bogată! Poți doar să-ți faci cruce și să înghiți în gol, când vezi
  atâtea bunătățuri! Pe așa arșiță inspecția sanitară este la serviciu? Doamne
  ferește, dacă se întâmplă vreun incident stația de epurare a lui Chirtoacă
  poate să nu facă față!

 6. Le Justicier

  Da unde-i coordonatorul nostru pârțâit? Cum se poate, ca așa eveniment să aibă loc fără coordonarea
  lui? Ceva nu-i în regulă aici! Dacă n-a venit personal putea măcar să-i trimită pe cineva de la
  cancanul cela al lui de la Edelweis!

 7. Paulică

  Da chiar așa! Cancanul de la Edelweis este cu folosire privată. Să-și mai puie preasfințitul poftele
  pământești în cui și să se concentreze asupra celor veșnice! C-o să-i fie prea gras și cu cele cerești
  și cu cele pământești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *