Principală  —  Ştiri  —  Social   —   IGSU vine cu o reacție…

IGSU vine cu o reacție privind intervenția efectivului de pompieri la lichidarea incendiului din localitatea Fundul Galbenei

Ieri, 2 martie 2018, în localitatea Fundul Galbenei, Hâncești un incendiu a izbucnit într-o casă de locuit. Ajunși la fața locului, pompierii nu au putut opri flăcările, pentru că li s-a defectat furtunul.  Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 15.59 minute, iar la lichidarea incendiului a fost trimis un echipaj din cadrul Unității salvatori și pompieri Hâncești.

„În urma arderii nu a avut nimeni de suferit. Incendiul a afectat două odăi și acoperișul unei case de locuit cu suprafața de 54 metri pătrați. În timpul acțiunilor de lichidarea a incendiului a avut loc o defecțiune la pompa autospecialei, în urma cărei, comandantul intervenției a instalat motopompa pentru continuarea acțiunilor de stingere. În urma localizării incendiului a fost evitată propagarea flăcărilor. Toate circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite”, se spune într-un comunicat emis de instituție.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI a dispus inițierea unei anchete de serviciu prin care va stabili circumstanțele intervenției efectivului de pompieri și salvatori în teren.