IGSU vine cu o reacție privind intervenția efectivului de pompieri la lichidarea incendiului din localitatea Fundul Galbenei

Ieri, 2 martie 2018, în localitatea Fundul Galbenei, Hâncești un incendiu a izbucnit într-o casă de locuit. Ajunși la fața locului, pompierii nu au putut opri flăcările, pentru că li s-a defectat furtunul.  Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 15.59 minute, iar la lichidarea incendiului a fost trimis un echipaj din cadrul Unității salvatori și pompieri Hâncești.

„În urma arderii nu a avut nimeni de suferit. Incendiul a afectat două odăi și acoperișul unei case de locuit cu suprafața de 54 metri pătrați. În timpul acțiunilor de lichidarea a incendiului a avut loc o defecțiune la pompa autospecialei, în urma cărei, comandantul intervenției a instalat motopompa pentru continuarea acțiunilor de stingere. În urma localizării incendiului a fost evitată propagarea flăcărilor. Toate circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite”, se spune într-un comunicat emis de instituție.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI a dispus inițierea unei anchete de serviciu prin care va stabili circumstanțele intervenției efectivului de pompieri și salvatori în teren.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *