Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Igor Dodon l-a eliberat din…

Igor Dodon l-a eliberat din funcție pe directorul adjunct al SIS, Artur Gumeniuc

Foto: realitatea.md

Artur Gumeniuc a fost eliberat din funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova. Decretul șefului statului în acest sens va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, informează Moldpres.

Potrivit documentului, în temeiul art. 13 alin. (4) din Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, președintele Republicii Moldova decretează: Artur Gumeniuc se eliberează din funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Prezentul decret intră în vigoare la data semnării.

Artur Gumeniuc a deținut anterior diverse funcții de conducere în cadrul organelor de reglementare a securității statului.

Artur Gumeniuc a fost numit în funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate de către Parlamentul Republicii Moldova, la 25 iunie 2019, la propunerea directorului Serviciului de Informații şi Securitate, Alexandr Esaulenco.

La 18 martie, directorul Serviciul de Informații și Securitate (SIS) Alexandr Esaulenco, directorul-adjunct al SIS, Artur Gumeniuc și directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea au fost decorați de președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu gradul special de general-maior.