FOTO.VIDEO/ Rudele moldovenilor implicați în tragicul accidentul din Kaluga au plecat în Rusia

În seara zilei de 5 august mai multe rude și apropiați ai persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga au plecat în Rusia. Pentru aceștia a fost organizat transport în regim de urgență, iar înainte de plecare persoanele au discutat cu psihologii, dar și cu conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)

Potrivit IGSU, grupul de ofițeri din cadrul Inspectoratului trimiși în Federația Rusă au ajuns în dimineața zilei de 5 august în regiunea Kaluga și au început perfectarea tuturor procedurilor necesare pentru repatrierea cadavrelor persoanelor decedate. Conform sursei, 4 persoane traumatizate în urma accidentului vor fi externate din spitalul Sukhinichi pe 7 august și vor putea merge acasă.

Cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor 6 cetățeni moldoveni decedați în urma accidentului rutier din Rusia vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip printr-un comunicat de presă al guvernului.

În dimineața zilei de 4 august, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, a avut loc un accident rutier cu implicarea a trei unități de transport. Opt persoane au murit, dintre care șase sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Alți opt cetățeni moldoveni sunt internați în spital cu traumatisme.

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lelea

    Dumnezeu sa odihneasca in pace sufletele celor plecati.Si nu pot sa nu spun ca aceste suflete sunt tot pe seama celor ce ne forteaza sa plecam, ne forteaza sa abandonam paminturile si familiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *