FOTO. VIDEO/ Părinții și profesorii de la liceul „Orizont” protestează: „Ne vrem profesorii înapoi”

Mai mulți profesori, părinți, dar și personal auxiliar din cadrul liceului „Orizont”, s-au adunat în dimineața zilei de 7 septembrie la mai multe filiale ale liceului pentru a-i susține pe profesorii care au fost reținuți pe parcursul zilei de 6 septembrie și expulzați din R. Moldova.

Susținătorii profesorilor au venit și cu mesaje în care își arată sprijinul și susținerea pentru cetățenii străini care au fost reținuți de SIS.

Șapte cetățeni străini au fost expulzați în dimineața zilei de 6 septembrie 2018 din R. Moldova. Aceștia au fost reținuți în timp ce ieșeau din casă pentru a merge la serviciu. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini foto și video care surprind momentele în care cetățenii străini sunt reținuți.

SIS susține că aceștia ar avea legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări. SIS mai scrie că persoanele au fost declarate indezirabile de către organele competente şi expulzate de pe teritoriul Republicii Moldova, fără a indica însă cine și când a luat decizia respectivă. Potrivit SIS, instituția a colaborat în acest caz cu serviciile speciale din alte state.

Foto: Facebook/ Liceul Teoretic Orizont

Foto: Facebook/ Liceul Teoretic Orizont

Foto: Facebook/ Liceul Teoretic Orizont

Foto: Facebook/ Liceul Teoretic Orizont

Foto: Facebook/ Liceul Teoretic Orizont


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *