Principală  —  IMPORTANTE   —   (foto) Proiecte, entuziasm și motivație!…

(foto) Proiecte, entuziasm și motivație! La Chișinău are loc cel de-al II-lea Offline „Adoptă un Vot”

La 19 august are loc cea de-a doua ediție a offline-ului „Adoptă un Vot”, eveniment organizat la Chișinău de comunitatea moldovenilor stabiliți peste hotarele țării. Persoanele au fost mobilizate prin intermediul grupului de Facebook cu același nume „Adoptă un Vot”, care numără peste 97 de mii de membri. La eveniment participă peste o sută de persoane.

În prima parte a zilei a fostă făcută o retrospectivă a inițiativelor și a proiectelor demarate, unele chiar implementate, de către grupurile lucru formate în cadrul primei ediții a offline-ului „Adoptă un Vot”, care a avut loc în luna martie, la Veneția-Mestre, Italia. Respectiv au fost puse în discuție proiectele realizate, obstacole întâlnite și lecțiile învățate de către membrii celor șapte grupuri, numite: Alegeri, Diaspora Culturală, Economic,  Eco-juridic, Educație,  Mass-Media, Social/Caritate.

Au fost lansate discuții pentru consolidarea cooperării dintre comunitatea Adoptă un Vot și
societatea civilă din R. Moldova, la eveniment fiind prezenți Pavel Postică, director de program, Asociația Promo-LEX, Nadejda Hriptievschi, directoare de programe, Centrul de Resurse Juridice
din Moldova și Alexei Buzu, director executiv, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”.

Panelul de discuții la tema inovații și antreprenoriat în R. Moldova a întrunit discursurile mai multor speakeri: Andrei Spânu, co-fondator Dreamups Innovation Campus, Chișinău, Elena Zgardan, Guvern24, Chișinău, Irina Calancea, fondator și designer brand „Irina Calancea”, Dana Muntean, fondator, programul de mentorat „MentorMe”, Londra, Marea Britanie și George Teodorescu, Director Regional, Mixbook, Chișinău, Moldova.

În cea de-a doua parte a evenimentului participanții,împărțiți în grupuri de lucru tematice au încercat să identifice noi proiecte și să găsească metode de a îmbunătăți inițiativele existente.

Mâine, 20 august, participanții vor aborda subiecte precum lupta anticorupție în R. Moldova,  interacțiunea diasporei cu autoritățile publice din R. Moldova, femei migrante, forme de auto-organizare a comunității Adoptă un Vot.

Comunitatea Adoptă un Vot s-a născut în preajma alegerilor prezidențiale ca o necesitate de mobilizare a cetățenilor moldoveni de peste hotare la vot. Grupul a fost punctul de pornire pentru Dosarul Diasporei, dar și pentru alte proiecte sociale și de caritate. În prezent comunitatea numără peste 97 de mii de membri.

Prima ediție a offline-ului „Adoptă un vot” s-a desfășurat în luna martie, la Veneția-Mestre, Italia. La eveniment au participat circa 200 de moldoveni din 19 țări diferite.