Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Informații actualizate privind accesul…

DOC Informații actualizate privind accesul cetățenilor moldoveni pe teritoriul altor state

Imagine-simbol: Digi 24

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat vineri, 14 ianuarie, alertele de călătorie. Cetățenii R. Moldova pot intra în Ucraina, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, precum și alte documente.

În România, nu intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.

Vedeți în documentul de mai jos informații privind alertele de călătorie pentru fiecare țară în parte:

Vineri, 14 ianuarie, Ministerul Sănătății (MS) a anunțat 1858 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, dintre care 197 de cazuri în regiunea transnistreană.

Din numărul total de cazuri, 52 sunt asociate cu contact în afara țării: 12-România, 6-Marea Britanie, 6-Ucraina, 5-Germania, 4-Italia, 3-Rusia, 3-Egipt, 3-Bulgaria, 2-Turcia, 2-Franța, 2-Portugalia, 1-Cehia, 1-Irlanda, 1-Emiratele Arabe Unite, 1-Danemarca. Totodată, au fost raportate alte 11 decese provocate de COVID-19, dintre care patru în regiunea transnistreană.