Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Declarația AIPA după ce PDM…

Declarația AIPA după ce PDM Soroca l-a acuzat pe președintele instituției de șantaj și a cerut președintei țării și prim-ministrului să-l tragă la răspundere pe funcționar

Responsabilii din cadrul Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) au emis marți, 19 ianuarie, o declarație prin care anunță că instituția respinge orice acuzație adusă de către membrii echipei PDM Soroca asupra funcționarilor din cadrul Agenție.

Declarația AIPA vine după ce echipa PDM Soroca a formulat o sesizare adresată președintei R. Moldova, Maia Sandu și prim-ministrului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, prin care reclamă abuzuri și presiuni din partea reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, și directorul general AIPA, Vadim Curmei, asupra echipei partidului din Soroca.

În declarație, reprezentanții AIPA menționează că „instituția a devenit ținta unei ample campanii de denigrare și a unor tentative de atragere a instituției în polemici politic”.

Declarație

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) constată cu îngrijorare că, în ultimul timp, a devenit ținta unei ample campanii de denigrare și a unor tentative de atragere a instituției în polemici politice.

Cu această ocazie, AIPA respinge orice acuzație în adresa instituției. Declarăm cu toată responsabilitatea că AIPA nu face și nici nu va face jocuri politice. Cerem politicienilor să înceteze acuzațiile în adresa AIPA și tentativele de a ne atrage în polemici politice. De asemenea, cerem politicienilor ca, atunci când formulează aprecieri privind activitatea instituției, să se documenteze temeinic, căci orice opinie eronată formulată în spațiul public lezează nu doar imaginea instituției, ci și imaginea beneficiarilor de subvenții.

Și în continuare AIPA se va concentra pe responsabilitățile pe care le are și nu va admite atacuri nefondate în adresa sa, precum și tentative de atragere în polemici poltice”, se menționează în declarația AIPA.

În context, prin sesizarea formulată echipa PDM Soroca a cerut președintelui țării, Maia Sandu, și prim-ministrului în exercițiu, Aurel Ciocoi, să-i tragă la răspundere pe cei doi funcționarii publicii care, potrivit lor, au făcut presiuni asupra membrilor organizației.