Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Condamnat la șase ani de…

Condamnat la șase ani de închisoare pentru un atac asupra unei stații peco, de unde a sustras circa 3 450 de lei

Captură de ecran

Un tânăr de 23 de ani a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 17 mai 2023.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale (PG), procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că inculpatul, la 15 februarie 2023, aflându-se în suburbia municipiului Chişinău, a intrat în incinta marketului unei stații de alimentare cu combustibil, fiind mascat în prealabil pe față cu un fular.

„Imediat, s-a apropiat de casieră, și cu scopul de a sustrage banii, a amenințat-o cu un cuțit în zona gâtului, și a sustras din aparatul de casă mijloace bănești în sumă de 3 446 de lei”, notează PG.

Mai târzu, l-a amenințat cu un ciocan pe alt angajat, care se afla la ușa de la intrare și a părăsit marketul.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

La 20 februarie, Poliția a anunțat că un tânăr din comuna Budești a fost arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat de săvârșirea unei tâlhării. 

Atunci, la domiciliul acestuia au fost depistate hainele în care era îmbrăcat în momentul comiterii infracțiunii. Banii sustrași au fost cheltuiți. Tânărul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru furt.