Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cetățenii pot consulta online datele…

Cetățenii pot consulta online datele despre valoarea bunurilor imobile pe care le dețin. Anunțul făcut de ASP

Cetățenii pot consulta online datele despre valoarea bunurilor imobile pe care le dețin. Despre asta anunță responsabilii de la Agenția Servicii Publice (ASP), care explică procedura în acest sens.

Aveţi nevoie să obţineţi rapid informaţia despre valoarea bunului imobil estimată în scopul impozitării? O puteţi face fără a vizita centrul multifuncţional, folosind serviciul electronicopen_in_new al Agenţiei Servicii Publice”, anunță ASP.

Potrivit unei note emisă de ASP, serviciul este gratuit şi nu necesită o autentificare specială a utilizatorului. Datele expuse sunt depersonificate, căutarea bunului imobil fiind posibilă prin introducerea adresei sau numărului cadastral al bunului imobil.

Vă reamintim că accesul extins la datele Registrului bunurilor imobile, cu vizualizarea datelor complete despre bunul imobil de care sunteţi interesat, inclusiv a drepturilor înregistrate asupra lui, este posibilă în baza unui contract încheiat  cu ASP. Dacă doriţi să obţineţi informaţia din cadastrul bunurilor imobile pe suport hârtie, puteţi comanda documentul ONLINEopen_in_new fără a ieşi din casa sau oficiul dumneavoastră”, se mai menționează în nota ASP.

Tot responsabilii de la ASP mai menționeză că, completând cererea onlineopen_in_new şi achitând serviciile prin intermediul sistemului de plăţi Mpay, cetățenii au opțiunea de a solicita și serviciile de obținere a informaţiei din registrele de stat (Registrul bunurilor imobile, Registrul de stat al populației, Registrul de stat al conducătorilor de vehicule,  Registrul de stat al unităților de drept, etc.).