Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ce prevede programul pilot „coridorul…

Ce prevede programul pilot „coridorul verde”, menit să fluidizeze traficul din orele de vârf

Autoritățile municipale informează că în capitală este în proces de implementare programul pilot – „coridorul verde”. Programul are drept scop fluidizarea traficului rutier în orele de vârf, dimineața și seara, pe arterele centrale din oraș.    

Programul presupune conectarea semnalului verde al semafoarelor pe cele mai solicitate direcții de circulație.

Practica „coridorul verde” a fost aplicată marți, 17 decembrie, între orele 16:30 – 20:00, pe străzile Vasile Alecsandri și șos. Hâncești.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi, 19 decembrie, vor intra în regim de testare str. Al. Pușkin, str. Vasile Lupu și str. C. Stere.

Ieri, 18 decembrie, autoritățile municipale au anunțat că în locul sensului giratoriu de la intersecția bd. Kiev și Moscova cu Alecu Russo, care urmează să fie scos, va fi instalat un semafor inteligent. Responsabilii de la Primărie susțin că astfel, în zonă, nu se vor mai forma ambuteiaje.

Astfel, semaforul inteligent ar putea fi instalat în luna mai a anului 2020.

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că eliminarea sensului giratoriu nu este o soluție în acest caz. Potrivit lui Chirtoacă, sensul giratoriu, instalat în perioada mandatului său de primar, a fost amenajat tocmai pentru că semaforul care funcționa acolo nu facea față fluxului.

În prezent pe teritoriul municipiului Chișinău sunt înregistrate circa 300 mii unități de transport, în timp ce orașul a fost proiectat în perioada modernă pentru doar 90 mii unități de transport.