Cauzele preliminare ale prăbușirii blocului din Otaci

Darea în exploatare a blocului cu diverse încălcări, acumularea permanentă a apei în subsol și modificările neautorizate în construcția blocului prin demolarea parțială a pereților de bază de către unii locatari, ar fi cauzele preliminare ale prăbușirii scării blocului cu 9 etaje. Acestea sunt enunțate de șeful statului după ce a avut o ședință cu participarea administrației raionale și orășenești și a conducerii Direcției locale pentru situații de urgență.

Igor Dodon susține că, potrivit reprezentanților Direcției Situații de Urgență, cel mai probabil, blocul va fi demolat.

„Statul îi va asigura pe toți sinistrații cu locuințe permanente. În acest scop, examinăm diferite variante, inclusiv compensarea locuințelor distruse, la prețuri de piață, pentru procurarea noilor apartamente.

De asemenea, consider că este necesară efectuarea unei inspecții a blocurilor cu multe etaje, de aceeași serie, în toate localitățile Republicii Moldova. Direcțiile pentru situații de urgență și autoritățile locale trebuie să se ocupe de aceasta în regim de urgență”, scrie șeful statului pe pagina sa de Facebook.

În prezent, cei 51 de locatari se află la rude sau sunt cazați în instituții sociale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *