Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bunica învinuită că și-a omorât…

Bunica învinuită că și-a omorât doi nepoți ar fi simulat probleme mentale pentru a scăpa de pedeapsă

Dosarul penal pe numele bunicăi care la 29 aprilie, în vinerea Paștelui, și-ar fi înjunghiat mortal cei doi nepoți, de trei și, respectiv, un an și jumătate, a fost trimis pe în judecată. Expertiza psihiatrică dispusă de procurori a stabilit că femeia de 63 de ani din satul Crețoaia, r. Anenii Noi este sănătoasă mintal și era conștientă de acțiunile sale în momentul săvârșirii crimei. Aceasta se află în arest, iar dacă va fi găsită vinovată  riscă pri­va­țiune de liber­tate de la 15 la 20 de ani sau deten­țiune pe viață.

Procurorul pe caz, Sergiu Podrez a declarat pentru ZdG că dosarul a ajuns pe masa magistraților la 19 august, iar expertiza a stabilit că „bunica este sănătoasă și responsabilă din toate punctele de vedere”, dar și că aceasta „simulează” afecțiunea mentală.

Pe numele buni­cii a fost des­chis un dosar penal pen­tru omor inten­țio­nat cu pre­me­di­tare, cu bună ști­ință asu­pra a doi minori și cu deo­se­bită cru­zime. Aceasta și-a fi omorât nepoții cu un cuțit în Vinerea neagră, în timp ce mama micuților era la muncă în Chișinău, iar ulterior a încercat să se sinucidă. Vecinii au găsit corpurile pline de sânge ale copiilor și au alertat poliția. Mama, rămasă singură,  nu-și poate explica nici până acum moti­vul crimei.IMG_0316

Citiți aici: Omorul din Vinerea Neagră. De ce bunica și-a ucis nepoții?