Principală  —  IMPORTANTE   —   Bolea își cere scuze publice…

Bolea își cere scuze publice după ce a folosit expresia „autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist, băgată pe gât”

După ce mai multe asociații obștești, internauți, dar și deputați au venit cu critici dure la adresa deputatului Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, după ce acesta a folosit, într-o postare pe Facebook, expresia „autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist, băgată pe gât”, Bolea adresează scuzele de rigoare familiilor și persoanelor care s-au simțit ofensate.

Stimați prieteni. Am și mereu am avut empatie în raport cu oamenii care se confruntă cu anumite probleme în viață, indiferent de originea acestora. Așa am fost educat în familie, în spirit creștin. Împărtășesc integral durerea familiilor în care cresc copii care suferă de autism. Cunosc personal astfel de cazuri și înțeleg deplin prin ce trec, în special, părinții. În același timp, regret că o exprimare la adresa unei acțiuni politico-juridice făcută de mine, a fost distorsionată, motiv pentru care adresez scuzele de rigoare familiilor și persoanelor care s-au simțit ofensate.

Totodată, reiterez, cei care s-au adresat la Curtea Constituțională pentru a întreba dacă se poate autodizolva Parlamentul încearcă să reinventeze Constituția țării și să bage pe gît idei neconstituționale„, a scris Bolea pe Facebook.

„Invenție a unui autist, băgată pe gât”, astfel a calificat cu câteva zile în urmă președintele Comisiei parlamentare „Comisia juridică, numiri şi imunităţi”, Vasile Bolea, sesizarea depusă de PAS la Curtea Constituțională pentru interpretarea Constituției privind autodizolvarea Parlamentului.

Mihai Popșoi, Dan Perciun și Virgiliu Pâslariuc au sesizat la 31 decembrie Curtea Constituțională pentru interpretarea Constituției în vederea elucidării posibilității dizolvării Parlamentului prin adoptarea de către forul legislativ a unei hotărâri în acest sens cu o majoritate calificată de două treimi de voturi ale deputaților.

Potrivit sesizării, deputații a cerut curții să se expună modul cum poate Parlamentul să adopte decizie privind auto-dizolvarea sa și provocarea astfel a alegerilor anticipate.