Principală  —  IMPORTANTE   —   Banca Mondială a aprobat finanțarea…

Banca Mondială a aprobat finanțarea adițională în valoare de 24,8 milioane euro ca răspuns de urgență la COVID-19 în R. Moldova

Foto-simbol

Banca Mondială în Moldova anunță miercuri, 28 aprilie, că a fost aprobată finanțarea adițională în valoare de 24,8 milioane euro pentru achiziționarea de vaccinuri.

„Finanțarea adițională în cadrul proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 în R. Moldova”, lansat de noi cu un an în urmă, vine la un moment crucial în lupta cu pandemia, pentru a salva viețile cetățenilor. R. Moldova are nevoie de acces la vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19 pe piața globală, și Banca Mondială este aici pentru a o ajuta” a declarat Anna Akhalkatsi, directorul de Țară al Băncii Mondiale în R. Moldova.

Potrivit instituției, finanțarea adițională va susține achiziționarea vaccinurilor eligibile împotriva COVID-19 cu scopul de a acoperi 30% din populație pe parcursul etapelor 2 și 3 ale vaccinării. De asemenea, în cadrul finanțării respective va fi oferit suport de ordin tehnic și financiar pentru a vaccina 50% din cetățenii R. Moldova.

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susțin că, de fapt, sâmbătă, 24 aprilie, R. Moldova a recepționat din Federația Rusă un lot de 71 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dar nu 142 de mii, cum anterior a anunțat Parlamentul și Igor Dodon. Procesul de vaccinare cu Sputnik V în R. Moldova nu a început, deoarece nu este clar când R. Moldova va primi următorul lot de vaccin, pentru a imuniza cu a doua doză persoanele, susțin autoritățile din sănătate.

MSMPS a anunțat marți, 20 aprilie, că 51 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19 AstraZeneca (Vaxzevria), din lotul de vaccin recepționat pe platforma COVAX, dar și din ajutorul umanitar oferit de România, au fost distribuite către instituțiile medico-sanitare publice, pentru a asigura continuarea procesului de vaccinare la nivel național, restul dozelor fiind securizate pentru doza 2.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Publicitate
Publicitate