Principală  —  IMPORTANTE   —   Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și…

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susțin că, de fapt, R. Moldova a recepționat din Federația Rusă, 71 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dar nu 142 de mii de doze

Foto-simbol

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susțin că, de fapt, sâmbătă, 24 aprilie, R. Moldova a recepționat din Federația Rusă un lot de 71 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dar nu 142 de mii, cum anterior a anunțat Parlamentul și Igor Dodon.

Pe site-ul Parlamentului R. Moldova a fost scris:

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Denis Cernelea a declarat pentru ZdG că „71 de mii de doze au ajuns în R. Moldova, dintre care pentru raioanele din stânga Nistrului 31 și 40 pentru raioanele din dreapta Nistrului”.

Potrivit secretarului de stat, dozele sunt pentru 71 de mii de persoane, care vor primi doar o doză. A două doză urmează să fie livrată în țară, mai susține Denis Cernelea.

„Al doilea lot ar trebui să vină în următoarele trei săptămâni”, a mai declarat pentru ZdG secretarul de stat Denis Cernelea.

În total, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale R. Moldova ar urma să primească din Federația Rusă 182 de mii de doze, dintre care 62 de mii sunt destinate locuitorilor din stânga Nistrului.