Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile municipale anunță că au…

Autoritățile municipale anunță că au deschis conturi bancare pentru susținerea familiilor care și-au pierdut locuințele în urma incendiului din sectorul Buiucani

Foto: Primăria municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chișinău anunță că au fost deschise conturi bancare, în lei moldovenești, precum și în valută străină: euro, dolari SUA și RON, în scopul acumulării de donații pentru familiile care au rămas fără locuințe și fără bunuri, urmare a incendiului produs sâmbătă, 23 octombrie, într-un bloc de locuit de pe strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani al capitalei.

Autoritățile municipale susțin că vor despăgubi toți proprietarii celor 20 de apartamente de la mansarda care a ars, cu suma investită la achiziționarea locuinței, precum și câte 50 mii lei pentru mobilier sau bunuri personale care au fost distruse de flăcări.

Rechizitele bancare în vederea acumulării ajutoarelor bănești pentru familiile care au rămas fără locuințe în urma incendiului:

MF-TR Centru-Chișinău
Primăria Municipiului Chișinău
Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 83
Cod fiscal: 1007601009484
Codul IBAN:   

MD18AGPJAA144124B07229AD  (DOLARI SUA)
MD40AGPKAB144124B07229AD ( EURO )
MD47AGPLAE144124B07229AD ( RON )
Codul băncii:  AGRNMD2X

MF-TR Centru-Chișinău
Primăria Municipiului Chișinău

Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83
Cod fiscal 1007601009484
Codul IBAN: MD61TRPDAK144114B07229AD (Lei)
Codul băncii: TREZMD2X 

Un incendiu a izbucnit în după amiaza zilei de sâmbătă, 23 octombrie, pe strada Pelivan nr. 17/3 din sectorul Buiucani al capitalei. Focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6 cu răspândire spre mansarda blocului de locuit. Incendiul a fost lichidat cu participarea a peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități tehnice.

În urma intervenției, un pompier din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Ciocana s-a ales cu traumatisme la picioare. Acesta a fost investigat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, iar, ulterior, a fost transportat la domiciliu în stare satisfăcătoare, urmând să primească tratament.

La o zi după incident, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au anunțat trei versiuni de izbucnire a incendiului de pe strada Pelivan din sectorul Buiucani al capitalei. Astfel, prima ipoteză înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică. O altă versiune a specialiștilor este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului.