Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile au decis să activeze…

Autoritățile au decis să activeze încă două spitale din țară pentru tratarea cazurilor de COVID-19

În contextul numărului mare de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, autoritățile au decis activarea a încă două spitale pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, mărimea numărului de echipe mobile care prelevează probe pentru depistarea virusului, dar și deschiderea unui nou laborator pentru testări.

În cadrul unei conferințe de presă, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că este înregistrată o agravare a situației epidemiologice, în special în municipiul Chișinău. În acest context, pe platforma punctului focal a fost luată decizia de a activa încă două instituții medico-sanitare publice pentru tratarea pacienților infectați.

Svetlana Lupu, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești din cadrul Ministerului Sănătății a menționat că una dintre instituțiile ce vor fi activitate este spitalul Sfânta Treime din capitală, unde vor putea fi internați, inclusiv pacienții în stare medie, dar și cei care sunt în stare gravă. Potrivit Svetlanei Lupu, spitalul deține două secții de terapie intensivă, care dispun de câte 18 paturi.

Cea de-a doua instituție medico-sanitară publică, ce ar urma să fie activată, va fi una raională.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 22 483 cazuri. Dintre acestea, 15407 persoane s-au tratat, iar 726 au decedat.