Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Astăzi este ziua Poliției R.…

Astăzi este ziua Poliției R. Moldova

igp.gov.md

La 18 decembrie 2016, Poliția Națională a Republicii Moldova împlinește 26 de ani de la crearea sa. Cu acest prilej, Inspectoratul General al Poliției a organizat, în premieră, un Forum cu genericul „Poliția în serviciul comunității”, având ca participanți: reprezentanți ai societății civile, donatori, parteneri de dezvoltare, misiuni diplomatice și structuri similare din alte țări, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

La eveniment a fost prezent prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip și ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan. Cei doi au ținut să felicite polițiștii cu această sărbătoare și să le dorească perseverență, curaj și profesionalism în asigurarea securității țării și a fiecărui cetățean de rând.

În cadrul Forului au fost puse în discuție două subiecte importante pentru poliție: Resurse Umane eficiente în cadrul poliției și Activitatea de Poliție Comunitară. Șeful IGP, Alexandru Pînzari, a menționat în discursul său despre importanța schimbărilor prin care trece poliția, pentru a reda sentimentul de siguranță cetățeanului și a schimba încrederea în forțele poliției. „Apropierea de cetățeni, ascultarea nevoilor acestora și receptivitatea în interacționarea cu cetățenii sunt trăsăturile pe care se va baza activitatea poliției.” a menționat șeful IGP. Atât reprezentanții societății civile, cât și partenerii de dezvoltare au venit cu recomandări și comentarii privind activitățile ce țin de procesul de dezvoltare a instituției, reiterând dorința și disponibilitatea de a sprijini IGP-ul în procesul de implementare al activităților.

La începutul acestui an, Guvernul a aprobat Strategia de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 care stabilește niște obiective îndrăznețe pentru instituție și care vor continua procesul de reformare instituțională a Poliției Naționale. Manifestațiile dedicate Zilei Poliției Naționale au început încă de dimineață cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei, anunță IGP.