Principală  —  IMPORTANTE   —   ASP anunță că plăcuțele neutre…

ASP anunță că plăcuțele neutre pentru vehiculele cu numere de înmatriculare transnistrene pot fi eliberate și în regim de urgență

Foto: novostipmr.com

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că, din 10 noiembrie în cadrul Secțiilor de înmatriculare a vehiculelor din municipiul Tiraspol și Rîbnița serviciul de eliberare a certificatului de înmatriculare neutru pentru vehicul este prestat și în termene de urgență: trei și cinci zile lucrătoare.

Potrivit modificărilor din septembrie 2020, operate în Legea nr. 170/2018 mecanismul de înmatriculare a autovehiculelor din regiunea transnistreană cu plăcuțe de tip neutru s-a  prelungit până la data de 1 septembrie 2022 și, respectiv, persoanele domiciliate în localitățile din stânga Nistrului își continuă înmatricularea mijloacelor de transport cu plăcuțe neutre la subdiviziunile Agenției Servicii Publice, situate în municipiul Tiraspol și orașul Râbnița.

Tema restricțiilor de circulație în traficul rutier internațional pentru mașinile cu numere de înmatriculare transnistrene a fost discutată la 4 noiembrie în ședința de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, la sediul misiunii OSCE. Astfel, Chișinăul a inițiat posibilitatea eliberării unui șir de certificate adiționale, în incinta punctelor de înmatriculare, pentru simplificarea procesului de emitere a plăcilor neutre. Detalii aici

La 31 august, așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a solicitat autorităților de la Chișinău să convoace în ședință grupurile de lucru comune pe problema transportului, în legătură cu decizia Kievului, potrivit căreia, începând cu 1 septembrie, se menține interdicția de intrare pe teritoriul Ucrainei a mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene.

Începând cu 1 septembrie, Ucraina menține restricțiile privind traficul mașinilor înmatriculate cu numere transnistrene. Astfel, în traficul rutier internațional și trecerea peste frontiera de stat moldo-ucraineană va fi permisă doar pentru mijloacele de transport înmatriculate în R. Moldova și pentru vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare neutre.

Anterior, Serviciul Vamal Odesa a venit cu o rectificare a mesajul său pe pagina sa de Facebook, în care anunțase inițial că autoritățile ucrainene ridică restricțiile în acest sens.

Rectificarea vine după ce duminică, 28 august, autoritățile de la Kiev au anunțat că amână interdicția de intrare pe teritoriul său a mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene până pe 10 ianuarie 2022, ca urmare a unei cereri în acest sens a Chișinăului. Într-o postare a Serviciului Vamal Odesa se menționează că această informație a fost publicată „eronat”, „din greșeală” pe pagina de Facebook a instituției și că Ucraina menține restricțiile privind traficul mașinilor înmatriculate cu numerele transnistrene.

Kievul anunțase anterior că, după data de 1 septembrie 2021, mașinile din regiunea transnistreană trebuie să aibă numere de înmatriculare neutre pentru a mai fi lăsate să circule pe teritoriul ucrainean.

Citiți și: Serviciul Vamal Odesa anunță că, inițial, a publicat un mesaj eronat pe Facebook: Ucraina menține interdicția intrării pe teritoriul său a mașinilor cu numere transnistrene, de la 1 septembrie