Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serviciul Vamal Odesa anunță că,…

Serviciul Vamal Odesa anunță că, inițial, a publicat un mesaj eronat pe Facebook: Ucraina menține interdicția intrării pe teritoriul său a mașinilor cu numere transnistrene, de la 1 septembrie

Ucraina menține, de la 1 septembrie, restricțiile privind traficul mașinilor înmatriculate cu numerele transnistrene, după ce Serviciul Vamal Odesa a venit cu o rectificare a mesajul său pe pagina sa de Facebook, în care anunțase inițial că autoritățile ucrainene ridică restricțiile în acest sens.

Rectificarea vine după ce duminică, 28 august, autoritățile de la Kiev au anunțat că amână interdicția de intrare pe teritoriul său a mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene până pe 10 ianuarie 2022, ca urmare a unei cereri în acest sens a Chișinăului. Într-o postare a Serviciului Vamal Odesa se menționează că această informație a fost publicată „eronat”, „din greșeală” pe pagina de Facebook a instituției și că Ucraina menține restricțiile privind traficul mașinilor înmatriculate cu numerele transnistrene.

„Informarea privind amânarea interdicției de admitere a participării la traficul internațional al vehiculelor din regiunea transnistreană a Moldovei, care nu au numere de înmatriculare ale unei probe neutre, a fost plasată din greșeală”, se menționează în notificarea Serviciului Vamal Odesa.

Autoritățile de la Kiev au anunțat, duminică, 29 august, că amână interdicția de intrare pe teritoriul său a mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene până pe 10 ianuarie 2022, ca urmare „a unei cereri în acest sens a Chișinăului”.

ZdG l-a contactat pe Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare, pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect, însă până la publicarea acestui articol Vladislav Kulminski nu ne-a răspuns nici la apeluri și nici la mesaje.

Kievul anunțase anterior că, după data de 1 septembrie 2021, mașinile din regiunea transnistreană trebuie să aibă numere de înmatriculare neutre pentru a mai fi lăsate să circule pe teritoriul ucrainean.

„În urma apelului oficial al Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, permisiunea de a circula pentru vehicule din regiunea transnistreană a Moldovei, care nu au numere de înmatriculare neutre și stickere „MD” pe sticlă, este prelungită până la 10 ianuarie 2022”, se preciza într-un comunicat al Serviciului Vamal Odesa emis duminică, despre care ulterior instituția a anunțat că a fost emis în mod eronat.