Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ANSP oferă detalii despre cele…

ANSP oferă detalii despre cele 128 de cazuri de îmbolnăviri de la liceul „Orizont”

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) confirmă înregistrarea unui caz de grup de boală diareică acută,  printre elevii și angajații  Liceului Teoretic „Orizont”, filiala Ciocana, din mun. Chișinău. Conform ANSP, la moment sunt depistate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, iar vârsta persoanelor variază de la la 9 la 35 ani.

Simptomele clinice au fost: slăbiciune generală, cefalee, faringită, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaun lichid, dureri musculare și articulare.

În prezent, persoanele bolnave sunt izolate și primesc tratamentul medicamentos în condiții de staționar ( IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii) și ambulatoriu sub supravegherea medicului de familie.

Specialiştii ANSP desfăşoară cercetarea epidemiologică a cazului în comun cu asistența medicală primară și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit Agenției, au fost deja prelevate probele de la bolnavi, personalul blocului alimentar şi din obiectele mediului ambiant pentru investigații de laborator.

Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal pe acest caz.