VIDEO/ Vladimir Putin: „Puterea în R. Moldova a fost uzurpată de oligarhi”

Federația Rusă salută conlucrarea dintre Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM și urmează să susțină această majoritate parlamentară. Declarația îi aparține președintelui rus Vladimir Putin, care a menționat în cadrul unui interviu televizat că această conlucrare dintre PSRM și ACUM este necesară pentru înlăturarea oligarhilor de la putere.

„Cred că R. Moldova nu este un caz unic, dar unul mai demonstrativ pentru că puterea în R. Moldova, la fel ca și în Ucraina, a fost uzurpată în sensul direct al cuvântului de către oligarhi, care au îngenuncheat toate structurile de stat. Au câștigat bani pe spatele poporului și i-au folosit pentru a-și întări bunăstarea personală. Ceea ce face acum președintele Igor Dodon și partidul care până acum îi era în opoziție, este un pas în direcția construcției unui stat modern. Îl vom susține pe președintele Igor Dodon și pe partenerii lor de coaliție pentru ca ei să scape într-un final de acești, ca să mă exprim mai inteligent, de acești oameni care au uzurpat puterea și să găsească puterea de a conlucra în interesul poporului”, a declarat Vladimir Putin.


Poziția Federației Ruse față de ultimele evenimente politice din R. Moldova a fost făcută publică acum câteva zile și de Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, care a precizat că salută formarea coaliției de guvernare și a Guvernului: „Ne angajăm să cooperăm cu autoritățile Republicii Moldova, alese pe cale democratică, pentru restabilirea relațiilor moldo-ruse reciproc avantajoase în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *