Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi…

VIDEO Preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi :„Am votat pentru un primar care va fi ales din primul tur”

Alegeri locale generale 2019. Preşedintele Parlamentului, Zinainda Greceanîi, şi-a exprimat dreptul la vot alături de soţ.

„Am votat pentru un primar general din Chişinău, care va fi ales din primul tur, care va fi un adevărat gospodar al mun. Chişinău şi care cunoaşte foarte bine problemele Chişinăului. Aceasta a fost alegerea mea şi eu sper că la fel va fi alegerea tuturor locuitorilor mun. Chişinău. Aşteptăm să vină un gospodar care nu va utiliza postul de primar general ca tramplină politică pentru a avansa mai departe în politică. Trebuie un primar care să aibă grijă nu doar de Chişinău, ci şi de suburbii”, a declarat Preşedintele Parlamentului.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Tot în această zi vor fi aleşi deputaţi noi în circumscripţiile uninominale n3. 17, 33, 48 şi 50, după ce Vlad Plahotniuc, Andrei Năstase, Viorel Melnic şi Maia Sandu au renunţat la mandat.

FOTO: privesc.eu/ captură ecran