Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Şefa executivului, Maia Sandu: „Domnule…

Şefa executivului, Maia Sandu: „Domnule Năstase, avem nevoie ca Dvs. să reveniți la Guvern cât mai curând”

După ce Andrei Năstase a pierdut lupta electorală pentru fotoliul de primar de Chișinău, astăzi, 4 noimbrie, prim-ministra R. Moldova, Maia Sandu, a făcut un apel către acesta să revină la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a continua reforma începută.

Le mulțumesc tuturor celor care au ieșit la vot. Noi vom respecta alegerea oamenilor. Votul este o democrație. Domnule Năstase, avem nevoie ca dvs. să reveniți la Guvern cât mai curând. Nicio victorie, nicio înfrângere nu sunt definitive. Sper că Ion Ceban să îndeplinească toate promisiunile făcute în campania electorală. Guvernul va lucra cu toți primarii și autoritățile publice locale”, a declarat Sandu în cadrul unui briefing de presă.

După prelucrarea tuturor celor 307 procesele-verbale din municipiul Chișinău, rezultatele arată o victorie cu 52,39% a candidatului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban. Acesta l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a acumulat 47,61%, cu un avantaj de 11 294 de voturi.

Ion Ceban devine primul candidat al unui partid de stânga, care este ales primar al municipiului Chișinău.