Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Raportorul PE pentru R. Moldova:…

Raportorul PE pentru R. Moldova: „Oamenii politici din R. Moldova nu trebuie să uite de traseul european al țării”

Oamenii politici din Republica Moldova nu trebuie să uite nicio clipă singurul obiectiv care contează atât în prezent, dar şi în viitor: traseul european al ţării lor, este declarația raportorului Parlamentului European pentru R. Moldova în această legislatură, Dragoș Tudorache.

„Înţelegem jocul democratic, schimbările politice, deciziile de partid sau orice formă de interes de moment, dar ele pot fi acceptabile doar dacă nu afectează acest traseu european”, a scris europarlamentarul român Dragoş Tudorache, din cadrul grupului Renew Europe, după ce Parlamentul de la Chişinău a votat moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu.

Potrivit eurodeputatului, pentru orice politician bine intenţionat este fundamental să înţeleagă care este destinul politic al naţiunii sale şi faptul că acesta nu se poate împlini fără convingeri proeuropene.

Totodată, acesta subliniază că e foarte important ca toţi actorii politici proeuropeni de la Chişinău să pună interesul naţional deasupra orgoliilor politice şi să se aşeze la masa negocierilor cu cele mai bune intenţii.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi, 12 noiembrie. Moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați. Pentru au votat 34 de deputați din PSRM și cei 29 de deputați din PDM. 

Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu, după ce miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.