Prima reacție a PDM după demisia anunțată de Tănase

Decizia de a pleca din funcția de ministru al Justiției, Alexandru Tănase a luat-o fără a discuta subiectul cu partidul care l-a promovat la acest post. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, susține că a aflat, atât despre discuția telefonică dintre Alexandru Tănase și Veaceslav Platon, reacția ministrului, cât și despre anunțul privind demisia, din presă. Acesta menționează că ministrul Justiției se află într-o deplasare peste hotarele țării și că decizia îi aparține, respectiv, din câte cunoaște, nu a fost consultată la partid.

„Nu pot să mă expun, nu cunosc. Probabil, este poziția sa personală. Dlui este o persoană care se respectă. Mai bine ca dlui nimeni nu va răspunde la această întrebare”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM pentru ZdG, care a precizat că la ședința săptămânală a partidului subiectul va fi pus în discuție, iar o reacție a PDM va fi expusă în cadrul unui briefing.

Alexandru Tănase a anunțat în dimineața zilei de astăzi, 11 martie, că în următoarele zile va depune cererea de demisie din funcția de ministru al Justiției. Anunțul vine la două zile după ce în presă a fost publicată o înregistrare audio în care discuta amical cu Veacealav Platon, condamnat ulterior în dosarul fraudelor din sistemul bancar.

Cu o zi înainte, Tănase a comentat înregistrarea audio, dar fără a vorbi despre o eventuală demisie. Acesta a recunoscut că a avut mai multe discuții telefonice cu Veaceslav Platon, pe care-l cunoaște din perioada de când ambii erau deputați în Parlament, dar afirma că nu poate spune cu certitudine că înregistrarea audio care a apărut în spațiul public ar fi autentică.

În cadrul convorbirii, Alexandru Tănase îl numeșe pe Vlaceslav Platon „Slava”, iar acesta i se adresează cu „Sașa”. La începutul discuției, Veaceslav Platon se arată nemulțumit de legislația bancară din R. Moldova, pentru că ar fi prea restrictivă, dar îi mulțumește lui Alexandru Tănase pentru câteva decizii care nu l-ar viza personal, dar ar fi fost favorabile activității sale. Din conținutul convorbirii denotă că cei doi ar fi discutat în vara anului 2016, perioadă când Alexandru Tănase era judecător și președinte la Curtea Constituțională.

Citiți și

Motivele invocate de Alexandru Tănase pentru demisia din funcția de ministru și ieșirea din serviciul public

Prima reacție a ministrului Justiției după publicarea unei înregistrări audio a discuției sale cu Veaceslav Platon

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *