Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nicu Popescu își recunoaște gafa:…

Nicu Popescu își recunoaște gafa: „sper să depășim acest moment de neînțelegere”

Foto: Facebook/MAEIE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu recunoaște că a admis o gafă ieri, 1 iulie, în cadrul întrevederii cu omologul său român Teodor Meleșcanu, atunci când a calificat conflictul transnistrean drept un „război civil”.

„În contextul anumitor declarații prin care-mi exprimam dezacordul cu orice discuție referitoare la federalizarea R. Moldova, am folosit o sintagmă nu tocmai reușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică” a subliniat Nicu Popescu într-o postare pe Facebook.

Totodată, Nicu Popescu a ținut să relateze despre evenimentele din 1992 din regiunea transnistreană.

„Știm cu toții că Federația Rusă nu a fost un actor neutru în conflictul transnistrean. Știm cu toții că armata rusă a întreprins acțiuni ostile împotriva intereselor Chișinăului. Acesta este un fapt istoric stabilit, confirmat atât de legislația internă, cât și de legislația internațională, inclusiv de Curtea Europeană a Drepturilor Omului – asta este ferma mea convingere”, a declarat Popescu.

Vorbind despre agenda sa de ministru, acesta a spus că se va concentra pe deblocarea finanțării externe, combaterea corupției, precum și reglementarea conflictului transnistrean.

Nicu Popescu, ministrul de Externe se află într-o vizită oficială la București la invitația omologului său român, Teodor Meleșcanu.  Acesta s-a ales cu o serie de critici după conferința de presă susținută la București în cadrul căreia a vorbit despre conflictul transnistrean ca fiind un război civil.