Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Marina Radvan și Virgiliu Pâslariuc…

Marina Radvan și Virgiliu Pâslariuc vin în Parlament. CEC a inițiat procedura de validare a mandatelor

PSRM și Blocul ACUM au rămas fără doi deputați în Parlament. Fotoliile acestora ar urma însă să fie ocupate în noua sesiune a Legislativului de către Marina Radvan și Virgiliu Pâslariuc, care și-au dat consimțământul de a ocupa funcțiile respective, iar Comisia Electorală Centrală (CEC) a început și procesul de validare a mandatelor celor doi.

Socialista Marina Radvan o va înlocui în Parlament pe Tatiana Cunețchi, numită în funcția de director interimar al Agenției Servicii Publice. Virgiliu Pâslariuc, la rândul său, urmează să ocupe fotoliul fostului deputatul Serghei Cataranciuc, care s-a stins din viață la 29 noiembrie.

Marina Radvan a ocupat fotoliul de deputat și în legislatura precedentă. Ea este licențiată în relații internaționale și actriță. În prezent, ea este consilieră în Consiliul municipal Chișinău.

Virgiliu Pâslariuc este doctor în științe istorice, conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova.

Tot astăzi, 27 decembrie, CEC a stabilit și data alegerilor parlamentare noi în circumscripția nr. 38, care a rămas vacantă. Astfel, locuitorii din Hâncești ar urma să își aleagă un nou deputat pe 15 martie 2020.