Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputat român: „Din păcate, Republica…

Deputat român: „Din păcate, Republica Moldova s-a întors înapoi într-o gaură neagră”

Matei Dobrovie, deputat român din partea Partidului Național Liberal, consideră că R. Moldova „s-a întors înapoi într-o gaură neagră și că nu vede un „scenariu pozitiv pentru următoarea perioadă”.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu a vost votată de binomul PSRM + PDM.
Din păcate, Republica Moldova s-a întors înapoi într-o gaură neagră. Nu văd un scenariu pozitiv pentru următoarea perioadă, susține deputatul român

Totodată, acesta susține poziția fermă pe care a luat-o Guvernul privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii.

Decât să devină complice la o justiție capturată, mai bine blocul ACUM să fie în opoziție.
Oamenii cinstiți le vor da votul de încredere la următoarele alegeri!, a conchis deputatul.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi, 12 noiembrie. Moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați. Pentru au votat 34 de deputați din PSRM și cei 29 de deputați din PDM. 

Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu, după ce miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.

FOTO: activenews.ro