Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ceban vrea coaliție cu ACUM…

Ceban vrea coaliție cu ACUM și împarte funcții în CMC: Țîcu și Chironda – șefi de departamente. Propunerea socialistului

Candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), Ion Ceban, care se va bate cu Andrei Năstase, candidatul blocului electoral ACUM, în turul doi, pentru șefia capitalei, vrea să formeze o coaliție majoritară cu blocul electoral ACUM, în Consiliul Municipal Chișinău. Ceban a susținut un briefing de presă unde a făcut mai multe promisiuni, pe care susține că le va realiza în cazul în care va fi ales primar, și a împărțit mai multe funcții în Consiliul Municipal Chișinău.

Astfel, după ce PSRM a obținut 22 de mandate de consilieri municipali în Consiliul Municipal Chișinău, socialistul Ion Ceban le propune celor din Blocul electoral ACUM, care au obținut 19 mandate în CMC, să facă o coaliție majoritară în cadrul CMC.

„În CMC, socialiștii au luat primul loc, cu 22 de mandate, iar blocul ACUM – 19 mandate. Deciziile în CMC se iau cu 26 de voturi.

Propunerea mea către cei din Blocul electoral ACUM este să mergem pe o coaliție în acest sens și să avem câteva priorități la care să ne referim în continuare”, a declarat Ceban.

În cazul în care ajunge primar, Ceban le promite celor din Blocul electoral ACUM, două fotolii de viceprimari, doi pretori și funcția de președinte al Consiliului Municipal Chișinău.

„Dacă ajung să fiu primar, din cei patru viceprimari pe care îi are capitala, doi să fie numiți din partea Blocului electoral ACUM. Din cei 5 pretori, doi să fie din blocul ACUM. În această coaliție majoritară sunt gata să ofer funcția de președinte al Consiliului Municipal Chișinău (CMC) blocului electoral ACUM”, a declarat Ceban.

Totodata, Ceban promite că, dacă ajunge primar, îi va face șefi de noi departamente pe Octavian Țîcu și pe Victor Chironda.

„Voi schimba organigrama și o să propun un nou departament de planificare urbană, iar conducerea acestui departament vreau sa fie asigurată de Victor Chironda, este lucrul la care se pricepe cel mai bine.

Avem multe proiecte cu Romania, cu Bucureștiul. Vreau să-i propun domnului Octavian Țîcu să preia conducerea unui nou departament a relațiilor bilaterale și proiectelor investiționale care vin din România”, a spus Ceban.

Potrivit rezultatelor preliminare, în urma scrutinului de ieri, 20 octombrie, din cadrul alegerilor locale generale, niciun candidat la șefia capitalei nu a obținut scorul necesar, adică peste 50 la sută din voturile valabil exprimate, pentru a fi ales în funcția de primar general al capitalei.

Astfel, peste două săptămâni va fi organizat turul doi de scrutin, unde se vor duela primii doi candidați, Ion Ceban și Andrei Năstase, care au obținut cele mai multe voturi la alegerile de ieri, 20 octombrie.