Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Trei bărbați, reținuți într-un…

VIDEO Trei bărbați, reținuți într-un dosar de escrocherie de peste 7,5 milioane de lei: au convenit cu administratorii altei companii din R. Moldova să dobândească ilicit bunurile altor persoane

Ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Complexe a INI de comun cu angajații Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea PCCOCS, anunță că au documentat un grup de persoane specializat în escrocherii, care a prejudiciat atât companii, cât și persoane fizice cu peste 7,5 milioane de lei.

Potrivit poliției, parcursul anilor 2020-2021, mai multe persoane dintr-o companie au convenit cu administratorii altei companii din R. Moldova să dobândească ilicit bunurile altor persoane.

„Ssub pretextul menținerii relațiilor economice de lungă durată și în scopul livrării produselor agricole importate din Ucraina, trei angajați ai acestor companii au cerut și au primit de la mai multe companii și persoane peste 7,5 milioane lei, pretinși în avans”, anunță poliția.

Urmare a 13 percheziții la proprietățile imobile și mobile ale suspecților au fost depistate și ridicate: telefoane mobile, carduri bancare, tehnică de calcul, înscrisuri de ciornă, cartele telefonice, contracte, ștampile – inclusiv ale unor întreprinderi înregistrate în zone off-shore.

Suspecții, trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 36 și 69 ani, au fost reținuți, iar pe parcursul investigațiilor, aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției.