Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Curtea de Apel Chișinău:…

VIDEO Curtea de Apel Chișinău: „David Davitean se pune în libertate”

Foto: jurnaltv.md

Curtea de Apel Chișinău a casat joi, 4 iunie, sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Centru din 16 iunie 2017 total și a dispus rejudecarea cauzei de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani de un alt complet de judecată.

Totodată, instanța a decis că măsura de reprimare „arestarea preventivă” se revocă și David Davitean se pune în libertate imediat din arest.

Decizia este executorie, dar poate fi contestată în termen de 30 de zile la CSJ.

Decizia se referă la dosarul în care acesta este acuzat de tâlhărie.

Cazul lui Davitean se numără și în lista celor 38 de „dosare politice” ce urmează a fi evaluate de către Procuratura Generală.

David Davitean a fost condamnat la 16 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și tâlhărie, în 2017, de către magistrații de la Judecătoria Chișinău. Ulterior, în 2018, Curtea de Apel Chișinău a casat sentința și a pronunțat o nouă hotărâre privind condamnarea lui Davitean la 13 ani de închisoare.

La 21 februarie, judecătorii de la CSJ au decis să admită recursurile declarate de avocații lui Davitean și au casa decizia Curții de Apel, dispunând rejudecarea cauzei la apel, în alt complet de judecată.