Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Cum s-a schimbat Judecătoria…

VIDEO Cum s-a schimbat Judecătoria Edineț datorită proiectului „Instanțe Judecătorești Model”

Fiind parte a proiectului „Instanțe Judecătorești Model”, implementat în R. Moldova cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Judecătoria Edineț a reușit să-și îmbunătățească infrastructura, performanța, modul de comunicarea cu justițiabilii, precum și să-și dezvolte serviciile online.

„Obiectivul acestui proiect este, în primul rând, transparență, accesibilitate și corectitudine și noi suntem deschiși pentru a comunica cu cetățenii, cu justițiabilii, cu presa și cu toată societatea”, afirmă Lilia Țurcan, președinta interimară a Judecătoriei Edineț.

Pentru a crea condiții de acces pentru toți justițiabilii, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, a fost îmbunătățită infrastructura judecătoriei, iar în holul instanței a fost amenajată o zonă cu informații.

Totodată, a fost instalat echipament pentru videoconferințe, iar angajații judecătoriei au beneficiat de instruiri pentru a-și crește abilitățile de comunicare cu justițiabilii.

Pentru a afla cum percep justițiabilii calitatea serviciilor oferite în cadrul instanței, Judecătoria Edineț colectează anual opiniile acestora. Oamenii din Edineț spun că nu au întâmpinat probleme din punct de vedere al accesibilității informațiilor sau transparenței unui proces de judecată.

Acest video a fost realizat grație suportului poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestui articol este responsabilitatea Ziarului de Gardă și nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului Statelor Unite ale Americii.