Principală  —  IMPORTANTE   —   Un nou dosar de trafic…

Un nou dosar de trafic de influență pe numele judecătoarei Maria Tertea, anterior surprinsă în flagrant cu mită

Reținută în flagrant cu mită acum câteva săptămâni, judecătoarea Maria Tertea s-a mai ales cu o cauză penală pentru trafic de influență.

Susținând că are influență asupra procurorilor, magistrata ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari americani pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Judecătoarea este cercetată în libertate, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție (PA) de plasare a acesteia în arest.


Maria Tertea a fost reținută în flagrant, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de procurorul general, în baza unor informații, potrivit cărora, judecătoarea ar fi pretins 16 mii de dolari americani de la conducătorul unui agent economic, pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi la adoptarea unei soluții favorabile într-un litigiu civil.

Procurorii împreună cu ofițerii CNA au documentat acțiunile ilicite ale judecătoarei, aceasta fiind reținută și învinuită de primirea a 11 mii de dolari americani, din suma inițial pretinsă.


Magistrata a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii, în cauza penală în care este vizată.