Un inspector fiscal, condamnat pentru trafic de influență

Un inspector principal al Direcţiei control fiscal din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat (IFS) mun. Chişinău a fost condamnat pentru trafic de influenţă. Astfel, el este privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 1 an și va plăti o amendă de 60.000 de lei.

Procuratura Anticorupţie a stabilit că, în vara anului trecut, inspectorul a pretins de la proprietarul unui salon de frumusețe suma de 3.000 de lei. În schimbul acestei sume, funcţionarul a promis că-şi poate influenţa superiorii să emită o decizie, prin care amenda pe care urma să o plătească să fie redusă cu 50%, de asemenea, să fie scutit de controale fiscale.

Peste o săptămînă, administratorul firmei i-a transmis inspectorului suma extorcată, primind în schimb Decizia IFS privind aplicarea unei reduceri de 50 la sută din amenda aplicată.

În cadrul şedinţei de judecată inculpatul a solicitat examinarea cauzei în procedură specială, în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, recunoscînd în totalitate faptele imputate de procurori.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *