Ultimul discurs al lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general

„Să nu vă lăsați influențați din afară, să nu vă lăsați influențați nici din zona politicului, nici din zona criminalului, nici din alte zone de influență”, a fost mesajul lui Eduard Harunjen în fața angajaților Procuraturii Generale, după ce a anunțat că pleacă din funcție.

Mircea Roșioru, unul dintre adjuncții lui Eduard Harunjen, a declarat că ședința la care participă toți angajații PG constituie un semn de solidaritate. Acesta a precizat că instituția rămâne una consolidată și nu va da curs solicitărilor din sfera politicului.

„Speranța este ca într-un timp foarte apropiat acest nor negru care s-a instalat de-asupra procuraturii să se evaporeze”, a declarat Mircea Roșioru, care le-a spus angajaților că nu știe cât timp vor mai fi colegi, deoarece Legea cu privire la Procuratură ar fi una tranșantă și spune că fiecare procuror general vine cu echipa sa.

Procurorul general Eduard Harunjen, demisia căruia a fost solicitată în ultimul timp de societatea civilă și factori politici de la guvernare, a declarat în repetate rânduri că nu va pleca din funcție, pentru că nu ar avea niciun motiv, și a refuzat să comenteze acuzațiile de abuz în serviciu care i-au fost imputate.

Joi, 11 iulie, Eduard Harunjen a anunțat prin intermediul unui comunicat plasat pe site-ul PG, că pleacă de la șefia Procuraturii Generale.

La câteva minute după ce a anunțat că a depus cerere de demisie, șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Eduard Harunjen.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *