Ilan Șor, anunțat în căutare. CA Cahul a emis un mandat de arestare pe numele acestuia
Curtea de Apel (CA) Cahul a emis astăzi, 25 iulie, o încheiere prin care autorizează, la solicitarea PA, un mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și anunțarea acestuia în căutare.
Decizia a fost luată de completul de judecată format din magistrații Evghenii Dvurecenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă, după ce CA Cahul a respins astăzi două cereri de recuzare a completului respectiv, depuse de noul avocat al lui Ilan Șor în acest dosar, Vadim Banaru.
PA a cerut eliberarea unui mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și anunțarea acestuia în căutare la 26 iunie, pe motiv că acesta nu s-a prezentat în ședința programată în acea zi la CA Cahul, deși se afla sub control judiciar.
Se întâmpla după două săptămâni în care Ilan Șor nu a mai apărut în spațiul public și după ce în presă s-a vehiculat că încă la 14 iunie, în ziua în care PDM a plecat de la guvernare, acesta ar fi părăsit R. Moldova cu un avion privat.
Pe motiv că nici avocații săi nu s-au prezentat la 26 iunie în ședință, s-a decis acordarea unui avocat din oficiu, care a solicitat timp pentru a face cunoștință cu materialele dosarului. Respectiv, o nouă ședință a fost programată pentru 19 iulie, dar nu a avut loc. De această dată, motivul a fost că unul dintre magistrații din completul de judecată s-ar afla în concediu medical.
Între timp, la 16 iulie, Procuratura Generală a anunțat că deputatul Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare într-un dosar de escrocherie, vizat în ancheta privind frauda bancară și figurant în Raportul Kroll, a plecat din R. Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, fără a trece controlul vamal sau cel de frontieră în perioada 14-17 iunie. PG a declarat că anchetează aceste circumstanțe în cadrul unei anchete deschise pentru trecerea ilegală a frontierei.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.