Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Fondatorul „Bismobil Kitchen”…

ULTIMA ORĂ Fondatorul „Bismobil Kitchen” și alți trei angajați ai companiei, trimiși pe banca acuzaților, în dosarul escrocheriei de circa 40 milioane de lei

Mihail Șaran, fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, un director operațional și doi agenți comerciali ai companiei au fost trimiși pe banca acuzațiilor, în dosarul escrocheriei de circa 40 milioane de lei, anunță luni, 22 mai, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Conform reprezentanților Procuraturii, cei patru ar fi prejudiciat șapte persoane cu peste 4,3 milioane lei.

„Ceilalți trei învinuiți, pe lângă fondatorul companiei, sunt un director operațional și doi agenți comerciali ai companiei, responsabili de relațiile cu clienții. Dosarul penal de bază a fost pornit pentru prejudicierea clienților cu aproape 40 milioane lei, după ce aceștia nu și-ar fi primit mobila de bucătărie comandată în 2021-2022. Acum, urmare a trimiterii în judecată a episoadelor din dosarul penal în privința acestor șapte persoane, investigațiile continuă și în privința celorlalte acțiuni de escrocherie, comise în privința a 168 de persoane nedreptățite.

În ceea ce privește victimele din România ale acestei escrocherii, procurorii PCCOCS cooperează în vederea audierii, la Chișinău, a persoanelor solicitate de autoritățile de investigație de peste Prut”, precizează reprezentanții PCCOCS.

Mihail Șaran, fondatorul companiei „Bismobil Kitchen,” a fost reținut în ianuarie 2023, la Aeroportul Internațional Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească R. Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, contrar solicitării procurorului PCCOCS, pe 7 aprilie curent, Curtea de Apel Chișinău a dispus eliberarea lui din arest în penitenciar în arest la domiciliu. Ulterior, Șaran a forțat brățara de monitorizare GPS și s-a ascuns de autorități. A urmat căutarea și reținerea repetată a acestuia și plasarea lui în arest preventiv.

Potrivit PCCOCS, urmare a trimiterii dosarului penal în judecată, acesta va fi examinat în fond, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Conform Codului penal, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 8 la 15 ani.

Ziarul de Gardă a venit anterior cu detalii din „bucătăria” afacerii „Bismobil”. A publicat mărturii ale clienților, explicațiile avocatului, dezvăluirile unui administrator și dilemele unui investitor.