Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Desfășurarea Adunării Generale…

ULTIMA ORĂ Desfășurarea Adunării Generale a Judecătorilor preconizată pentru 3 decembrie, amânată

Desfășurarea Adunării Generale a Judecătorilor, preconizată pentru 3 decembrie curent, a fost amânată. O hotărâre în acest sens a fost aprobată luni, 29 noiembrie, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

„La data de 26 noiembrie curent, în adresa CSM a parvenit răspunsul la solicitarea adresată către Agenția Națională pentru Sănătate Publică. ANSP recomandă desfășurarea Adunării Generale a Judecătorilor în format online. (…) Se impune o singură soluție – amânarea desfășurării Adunării Generale a Judecătorilor”, a menționat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Marți, 21 septembrie CSM a decis că Adunarea Generală a Judecătorilor se va desfășura la 3 decembrie curent.

„Se amână desfășurarea ședinței Adunării Generale a Judecătorilor convocată la 1 octombrie 2021 pentru 3 decembrie 2021. Se stabilește proiectul agendei ședinței Adunării Generale a Judecătorilor din 3 decembrie 2021. Se stabilește alegerea a șase membri permanenți și doi membri supleanți al CSM, din rândul Curții Supreme de Justiție – 1, Curților de Apel – 1, din rândul Judecătoriilor – 4. Alegerea a patru membri pentru Colegiul pentru selecția și cariera judecătorului – 2 judecători reprezentând CSJ, 1 – Curțile de Apel și 1 – Judecătoriile. Alegerea a trei membri de evaluarea performanțelor judecătorilor, din rândul CSJ -1, Curțile de Apel -1 și 1 reprezentând Judecătoriile. Alegerea trei membri supleanți ai colegiului disciplinar – 1 din rândul Judecătoriilor și doi reprezentând CSJ”, a declarat la 21 septembrie președintele interimar al CSM.

Anterior, CSM a stabilit că la 1 octombrie curent să fie organizată Adunarea Generală a Judecătorilor. Detalii aici.