Tânărul, care a accidentat mortal doi soți, a fost condamnat și anunțat în căutare

Un tânăr din raionul Hânceşti, care acum doi ani a accidentat mortal doi soţi în apropiere de satul Buţeni, a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Procuratura raionului Hânceşti a stabilit că, în seara de 3 noiembrie 2012, conducând în stare de ebrietate automobilul de model „Volkswagen”, inculpatul a ieşit pe contrasens şi a tamponat frontal o motocicletă care se deplasa regulamentar. În urma impactului, motociclistul cu soţia sa au fost aruncaţi la câţiva zeci de metri pe un imaş, decedând în urma leziunilor grave incompatibile cu viaţa.

Fiind audiat de procurori, inculpatul a declarat că în acea zi servise o bere, după care, împreună cu doi prieteni, a pornit spre discoteca din satul Buţeni.

Instanţa de judecată l-a condamnat pe inculpat la 7 ani de detenţie, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani. De asemenea, instanţa a dispus încasarea în folosul succesorului părţilor vătămate, în grija căruia au rămas cei doi copii ai victimelor, sumei de 101.406 de lei – drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

La pronunţarea sentinţei, inculpatul, în vârstă de 26 de ani, nu a fost prezent, acesta fiind anunţat în căutare.

Sentinţa este cu drept de atac.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *