Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Prima reacție a Pro Imobil…

Prima reacție a Pro Imobil Grup: „Cineva este foarte interesat să ne defăimeze”

Compania imobiliară „Pro Imobil Grup”, factorii de decizie ai căreia sunt vizați într-un dosar penal de evaziune fiscală, fiind bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu cinci milioane de lei, respinge acuzațiile procurorilor. Reacția, care nu este semnată, a fost publicată pe pagina de Facebook a companiei.  În articol se precizează că administrația companiei este predispusă la o colaborare cu organele de anchetă pentru a clarifica situația, deoarece s-ar fi produs o neclaritate, iar firma activează transparent și legal. Totodată, compania susține că în spatele acțiunilor din 28 august s-ar afla interese private: „cineva totuși este foarte interesat să deruteze activitatea Pro imobil și să ne defăimeze prin orice mijloace imaginea noastră în fața societății civile”.

„Administrația companiei este predispusă totalmente la o colaborare cu organele de drept pentru a aduce claritate lucrurilor, deoarece noi suntem absolut transparenți în activitatea noastră și nu avem ce ascunde. De aceea, am pus la dispoziție toate materialele, documentele și tehnica de calcul la dispoziția organelor de drept pe care le-au solicitat, ceea ce pot să vă confirme însăși reprezentanții serviciilor de forță”, menționeaăz compania imobiliară, după ce în dimineața zilei de 28 august procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu angajații de la Direcția Investigare a Fraudelor Economice din cadrul MAI au efectuat percheziții la sediile Pro Imobil Grup, în mașinile unor angajați, dar și la domiciliile factorilro de decizie.

În același comentariu pe rețeaua de socializare se precizează că în cadrul perchezițiilor nu au fost ridicate decât patru laptopuri și o mapă cu contracte. Totodată, în imaginile video surprinse la sediul Pro Imobil Grup în momentul în care oamenii legii părăseau sediul, pot fi văzute mai multe cutii pline cu acte, luate de procurori.

„Una ce ne întristează, că toate acestea bănuieli sunt îndreptate doar către una din cele mai mari companii de pe piața imobiliară, care și așa este vizibilă pe toate canalele de televiziune și mass-media, inclusiv și în calitate de expert imobiliar, deși procesul de lucru al companiei noastre este identic ca la toți de pe piața imobiliară, ba chiar mai transparent. Și faptul, că astăzi, la ora 10.00 ne-am pomenit cu mass media la ușa sediului nostru, pe când despre verificările date ar trebui, intuim noi, să nu cunoască nimeni, deoarece ele poartă un caracter de surprindere și operativ, demonstrează că cineva totuși este foarte interesat să deruteze activitatea Pro imobil și să ne defaimeze prin orice mijloace imaginea noastră în fața societății civile, care a fost creată prin muncă asiduă a unui colectiv profesionist”, scrie în mesajul Pro Imobil Grup.

Potrivit procurorilor, cauza penală a fost pornită la 24 august 2016 în baza bănuielilor rezonabile de evaziune fiscală în proproții deosebit de mari.

„În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că factorii de decizie ai SRL „Pro Imobil Grup” au organizat și folosit o schemă de gestionare a întreprinderii prin intermediul mai multor persoane în scop de prestare a serviciilor de comercializare a bunurilor imobile cu încasarea mijloacelor în numerar, operațiuni care nu sunt reflectate în contabilitatea întreprinderii. La fel, în cadrul măsurilor speciale de investigație s-a constatat că la întreprindere sunt angajați circa 80 de agenți de vânzări, salariul mediu al cărora reprezintă 2 700 euro lunar, nedeclarat. Totodată, încasările efectuate pentru prestarea serviciilor sunt efectuate în valută străină, operațiuni care, de asemenea, nu sunt reflectate în contabilitatea întreprinderii. Astfel, în perioada 2015-2017, ca rezultat al neincluderii datelor contabile și financiare, a datelor cu privire la veniturile reale și cheltuielile întreprinderii,  față de bugetul de stat de către SRL „Pro Imobil Grup” nu au fost achitate impozite ce depășesc cinci milioane de lei”, a declarat procurorul PCCOCS, Constantin Miron.

Precizările procurorilor: „Pro Imobil Grup” ar fi prejudiciat statul cu cinci milioane de lei

Foto: captură rlive.com