Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   PA a pus sechestru pe…

PA a pus sechestru pe bunuri ale fostului președinte al CSJ, Ion Druță, în valoare de peste 12 milioane de lei

Procuratura Anticorupție anunță că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 12,8 milioane de lei, în cadrul dosarului pornit pentru îmbogățire ilicită, în care este vizat fostul președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță.

Procuratura Anticorupție informează despre aplicarea sechestrului asupra bunurilor imobiliare și autovehicule în valoare de 12,8 milioane de lei, în dosarul pornit pe faptul îmbogățirii ilicite, în care figurează judecătorul CSJ, Ion Druță. Acțiunile desfășurându-se de comun cu Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale, a CNA.

Printre bunurile asupra cărora procurorii anticorupție au solicitat aplicarea sechestrului, se enumeră:

3 bunuri imobile (încăperi locative), situate în mun. Chișinău;
– 1 autoturism fabricat în anul 2016;
Și alte 6 bunuri imobile( încăperi nelocative), mun. Chișinău;
Toate fiind înregistrate pe numele persoanelor din familie și anturajul judecătorului.

Ziarul de Gardă a scris anterior că fiica, socrii și părinții pensionari ai magistratului au cumpărat, în ultimii 5 ani, mai multe bunuri imobile în Chișinău, care valoarează, la prețul lor de piață, peste 13 milioane de lei. ZdG a localizat bunurile imobile procurate în ultimii ani de membrii familiei Druță, iar mai multe detalii puteți citi în articolul: Dosarele ex-președintelui CSJ: Note informative cu indicații și bunuri imobile de milioane în Chișinău, cumpărate de fiică, părinți și socri pensionari.

Dosarul de îmbogățire ilicită a fost pornit de procurorul general interimar Dumitru Robu la 23 septembrie, după ce PG a fost informată de Serviciul Informații și Securitate (SIS) că a constatat „o discrepanță esențială” între veniturile legale declarate și proprietățile dobândite de membrii familiei Druță între 2016-2019.

Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat propripetățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.