Magistrații Judecătoriei Chișinău au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința lui Ruslan Popov
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus miercuri, 8 decembrie, prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința adjunctului suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, cercetat pentru îmbogățire ilicită.
Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora de caz, Nadejda Busuioc.
Potrivit informațiilor obținute de ZdG, procurora în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), Nadejda Busuioc, care a dispus punerea sub învinuire a lui Popov, a constatat că infracțiunea a fost săvârșită „prin deținerea personală și prin intermediul unor terți a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite”.
Ruslan Popov, deținând în perioada 2010 – 2021 funcții de demnitate publică, având în virtutea acestei funcții interdicții prevăzute de lege, fiind subiect al declarării averii și intereselor personale, „acționând contrar prevederilor art. 6 alin. (3) din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură, cu scopul de a tăinui bunurile valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite legal, prin intermediul părinților săi, a săvârșit infracțiunea de îmbogățire ilicită”.
Pe 9 octombrie curent, adjunctul suspendat al PG, Ruslan Popov, suspectat de îmbogățire ilicită, a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul său. Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, dosarul pe numele lui Ruslan Popov a fost pornit în rezultatul analizei informațiilor din investigațiile jurnalistice și probelor acumulate.
Pe 5 octombrie, odată cu decizia procurorului anticorupție de a iniția urmărirea penală împotriva lui Alexandr Stoianoglo au fost suspendați de drept și adjuncții procurorului general – Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic. Detalii aici.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.