Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Membrii CSM se întrunesc…

VIDEO Membrii CSM se întrunesc în ședință: 17 subiecte, pe agendă

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc vineri, 24 ianuarie, în ședință. Pe agendă sunt programate 17 subiecte.

Ședința CSM s-a încheiat.

10.29. A fost admis demersul președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, referitor la delegarea unor judecători din sediul Rîșcani pentru participare la vizita de studiu la Tribunalul București, ce va avea loc în perioada 6-7 februarie 2020.

10.19. A fost aprobat demersul CRJM, referitor la delegarea unor judecători pentru participare la prezentarea documentului analitic „Transparența justiției versus datele cu caracter personal” – O analiză privind modul de publicare a hotărârilor judecătorești din Republica Moldova, ce va avea loc la 24 ianuarie 2020

10.18. A fost admis demersul Programului pentru Justiție Transparentă, referitor la delegarea unor judecători pentru participare la masa rotundă cu genericul „Utilizarea aplicației de teleconferință în instanțele judecătorești și instituțiile penitenciare”, ce va avea loc la 31 ianuarie 2020

10.23. A fost aprobată cererea judecătorului Mihai Murguleț de la Judecătoria Chișinău, referitor la acordarea concediului de îngrijirea a copilului minor.

10.22. A fost aprobată cererea judecătorului Veaceslav Nicula de la Judecătoria Chișinău, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului minor.

10.20. Se admite demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, referitor la specializarea judecătorilor în domeniul combaterii traficului de ființe umane și a crimelor conexe.

10.15. Au fost aprobate cererile unor judecători/candidaţi la funcţia de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiului de selecţie, pentru o eventuală promovare/numire în funcţie (Numele Judecătorilor).
A fost amânat cererea în privința judecătorului Vladislav Clima pentru a clarifica unele circumstanțe

09.44 A fost aprobat demersul USM, referitor la delegarea unor judecători, în calitate depreședinți ai comisiilor de evaluare a tezelor de master pentru anul de studii 2019-2020. Este vorba de judecătorul Mihail Dianconu.

09.32. Au fost aprobate dispoziţiilor emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

09.30. A fost admisă cererea de demisie din funcție a judecătorului Svetlana Caitaz de la Judecătoria Cahul.

09.20. Planului de activitate al Inspecției judiciare pentru anul 2020

09.17. A fost aprobat graficul judecătorilor în funcție, care urmează a fi supuși verificării medicale în anul 2020.

09.15. A fost acceptată cererea judecătorului Ina Țîbîrnă de la Judecătoria Anenii Noi, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului minor.

09.10. A fost admis Actul final de control al Inspecției judiciare, referitor la verificarea activității organizatorice efectuate la Curtea de Apel Chișinău.

Ședința se declară deschisă. La ședință sunt prezenți nouă membri.

Printre cele 17 subiecte de pe ordinea de zi este și subiectul cu privire la Actul final de control al Inspecției judiciare, referitor la verificarea activității organizatorice efectuate la Curtea de Apel Chișinău.