Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Popa, fostul avocat al…

Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat, citat la Procuratură după declarațiile făcute la TV

Autoritățile anunță că au luat act de declarațiile facute de către Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, unde a dezvăluit mai multe detalii din perioada în care îl apăra pe Filat.

Potrivit procurorului Maria Vieru, joi, 24 septembrie, avocatul Igor Popa a fost contactat și citat la Procuratură pentru a prezenta probe în susținerea declarațiilor făcute în cadrul emisiunii tv.

„Avocatul Igor Popa a fost contactat ieri și citat la Procuratură pentru a prezenta probe în susținerea celor declarate în cadrul emisiunii de miercuri, urmând ca săptămâna viitoare acesta să se prezinte la procurori”, ne-a comunicat procurorul Maria Vieru.

Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, a făcut miercuri seara, în cadrul unei emisiuni, mai multe declarații cu privire la perioada de detenție a fostului său client.

Popa susține că Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat țin până în ziua de astăzi legătura și vorbesc la telefon. Totodată, Popa mai susține că Plahotniuc, ar fi avut grijă ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de sărbători în schimbul tăcerii. 

Totodată, Popa a dat publicării mai multe scrisori pe care le-a primit de la Filat în timp ce actualul lider al PLDM se afla în detenție.

Solicitat de către ZdG, președintele Uniunii Avocaților din R. Moldova (UAM), Emanoil Ploșnița, ne-a comunicat că UAM, iar ulterior va veni cu o reacție completă în acest sens.

Vlad Filat a anunțat vineri, 25 septembrie, că urmează să sesizeze instituțiile abilitate pentru a-l pedepsi pe Igor Popa, fostul său avocat, după ce acesta a făcut mai multe declarații, pentru ca „să nu mai fie nimeni nenorocit”.

Liderul PLDM susține că va merge luni la Procuratura Generală (PG) și Uniunea Avocaților din Moldova (UAM).

Mai multe detalii le găsiți aici: Fostul avocat al lui Vlad Filat: Plahotniuc îi promitea lui Filat că-l va scoate din pușcărie. Ei au rămas prieteni până-n ultima clipă