Încă o pauză în dosarul Șor. Motivul pentru care a fost amânată ședința de la Curtea de Apel Cahul

La Curtea de Apel Cahul a fost amânată încă o ședință din dosarul Șor. La fel ca și în cazul anterior, ședința nu s-a desfășurat din cauza faptului că încă nu este finalizată expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanța de judecată la cererea apărării.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, ședința a fost amânată pentru 20 februarie curent, urmând ca instanța să solicite urgentarea efectuării expertizei financiare. Această expertiză a fost solicitată în septembrie curent de avocații lui Șor. Ziarul de Gardă a încercat atunci să afle mai multe detalii despre ce presupune această expertiză, doar că avocații au refuzat să ne ofere informații, menționând că ședințele au loc cu ușile închise. La Procuratura Anticorupție am fost informați însă că această expertiză presupune „analiza tuturor tranzacțiilor efectuate și rulajele în conturi, în vederea stabilirii prejudiciului”.

În septembrie curent, când a fost solicitată această expertiză, unul dintre avocații lui Șor declara că până la efectuarea acestei expertize nu poate fi continuată examinarea cauzei pentru că de rezultate acesteia depinde probatoriul apărării.

„Credem că până în decembrie expertiza va fi efectuată”, spunea pe 19 septembrie avocatul Denis Ulanov.

La fel ca și în cazul altor ședință de judecată, în fața instanței s-au adunat mai mulți susținători ai Partidului Șor pentru a cere „să se facă dreptate” în privința dosarului lui Ilan Șor.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul după aproape opt luni de blocaj la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Dosarul a fost transmis în magistraților Evghenii Dvurcenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă de la Curtea de Apel Cahul, după ce președintele Curții de Apel Chișinău a invocat că în instanța pe care o conduce și care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru examina cauza.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Batjocura Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk față de poporul moldovenesc BICISNIC, continuă?! Încă nu este finalizată expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanța de judecată la cererea apărării??? Un motiv mai POTRIVIT pentru mințile moldovenilor NEPUTINCIOȘI, nici că exista! Această, așa numită expertiza financiar-contabilă are loc în poiata păduchioasă a babei Tâlea de Orhei? VAI DE CAPUL TĂU, DRAGUL MEU POPOR MOLDOVENESC, DACĂ AI AJUNS SĂ-ȘI BATĂ JOC DE TINE TICĂLOȘII ÎN FRUNTE CU TALPA IADULUI DE MOLDOVA PLAHOTNIUK ÎN AȘA MOD!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *