Principală  —  IMPORTANTE   —   Frauda bancară: Fostul președinte al…

Frauda bancară: Fostul președinte al R. Moldova, Petru Lucinschi, împreună cu alți 5 acționari ai Unibank, scoși de sub urmărire penală

Fostul președinte al R. Moldova, Petru Lucinschi, împreună cu alți 5 acționari ai UNIBANK, au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind „frauda bancară”. Anunțul a fost făcut luni, 14 septembrie, de către Procuratura Generală, printr-un comunicat de presă.

Acum un an, cei șase acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată „comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat”.

Potrivit notei emisă de către PG, în urma studierii minuțioase a probatoriului, recent, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate.

Potrivit PG, ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, confruntări între învinuiți/bănuiți și martori, măsuri speciale de investigații, s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor, și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material.

Reprezentanții Procuraturii Generale anunță că urmărirea penală în episodul privind acționariatul UNIBANK din „FRAUDA BANCARĂ” continuă, iar Procuratura va informa, în limitele legii, despre evoluțiile acestora.

La finalizarea urmăririi penale pe acest episod, se va decide asupra responsabilității procurorilor care au urmărit ilegal persoanele, reabilitate acum în drepturi”. se menționează în nota PG.