FOTO/ Curtea Constituțională a R. Moldova a semnat un memorandum de înțelegere cu Tribunalul Constituțional al Regatului Spaniei
Curtea Constituțională (CC) a R. Moldova a semnat un memorandum de înețelegere cu Înalta Curte a Spaniei. Un acord în acest sens a fost semnat la 22 octombrie, la Madrid, de către președinta Înaltei Curți, Domnica Manole, și președintele Tribunalului Constituțional al Regatului Spaniei, Juan José González Rivas.
Potrivit unei note emise luni, 25 octombrie, de către reprezentanții CC, Memorandumul constă în asigurarea unui cadru de cooperare în domeniul dreptului constituțional.
Astfel, documentul prevede, între altele, schimbul reciproc de informații și de experiență în domeniul justiției constituționale, dezvoltarea capacității instituționale prin intermediul vizitelor reciproce, a programelor de schimb profesional, a stagiilor de practică, a cursurilor profesionale, a seminarelor și a cercetărilor comune sau sprijinirea reciprocă la organizarea conferințelor, a congreselor, a seminarelor și/sau a altor activități privind chestiunile judecătorești și juridice de interes reciproc.
Foto: Curtea Constituțională Foto: Curtea Constituțională Foto: Curtea Constituțională
În iulie curent, în cadrul vizitei din Spania, cei doi magistrați au făcut schimb de idei despre cele două curți, au prezentat competențele acestora și au discutat posibila participare a Curții Constituționale a Republicii Moldova la întâlnirile cvadrilaterale anuale dintre Curtea Constituțională a Spaniei, Curtea Constituțională a Portugaliei, Curtea Constituțională a Italiei și Consiliul Constituțional francez.
Citiți și: FOTO/ Curtea Constituțională ar putea semna un memorandum de colaborare cu Înalta Curte a Spaniei
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.